неділю, 25 лютого 2024 р.

ІV Міжнародний конкурс для вчителів закладів загальної середньої освіти України та освітніх установ української діаспори «УКРАЇНОЗНАВЧІ ПРІОРИТЕТИ ОСВІТНЬОГО ПРОЦЕСУ»!

 

🔹Проєктна діяльність є важливою підтримкою українознавчої складової рідної літератури, пізнання та творення українського світу.

🔹Плідно працюючи на проєктом «Літ-ХАБ на колесах», учителі української мови та літератури Лучицька Т.В. та Шумна А.М. із своїми вихованцями відвідали історичні місця Вінниччини: м.Бушу, м. Тульчин (музей М.Леонтовича), бібліотеку-музей та садибу М.П.Стельмаха у с. Дяківці, музей «Літературна Немирівщина» та інші. Цей багатющий матеріал допоміг поглибити знання дітей про свою Батьківщину, традиції українського народу, красу і неповторність рідного краю, формувати почуття гордості й приналежності до українського народу, який героїчно боронить власну державу.

🔹На основі проєктної діяльності вчителі розробили авторські показові уроки та позакласний захід і взяли участь у ІV Міжнародному конкурсі для вчителів закладів загальної середньої освіти України та освітніх установ української діаспори «УКРАЇНОЗНАВЧІ ПРІОРИТЕТИ ОСВІТНЬОГО ПРОЦЕСУ»!

📍Авторський навчальний урок на українознавчій основі для учнів 5-9 класів Шумної Антоніни Миколаївни був відзначений  І місцем. Тема уроку позакласного читання: «Щедрий вечір на Вінниччині».

📍Авторський навчальний урок на українознавчій основі для здобувачів освіти 10–11 класів Лучицької Тетяни Василівни виборов І місце. Тема уроку літератури рідного краю: «Пригодницький сюжет, драматизм історико-пригодницької повісті М. Старицького «Облога Буші».

📍А авторська розробка виховного українознавчого заходу для учнів 5–9 класів «Літературними стежками Вінниччини. Мистецько-краєзнавчий проєкт» була оцінена членами журі ІІ місцем.

🔹Пошуковою роботою учителі прагнуть розвивати в здобувачів освіти навички памʼяті та мислення, виховувати любов до України, її історичного минулого, прагнучи навчити їх розуміти ситуацію в державі в сучасних умовах, пишатися своєю непокірною і безстрашною нацією.





Немає коментарів:

Дописати коментар