неділя, 25 лютого 2024 р.

Міжнародний день рідної мови

 Кожного року 21 лютого увесь світ відзначає Міжнародний день рідної мови. Це свято досить молоде. Воно було запроваджено у листопаді 1999 року згідно тридцятої сесії Генеральної конференції ЮНЕСКО з метою захисту мовної й культурної багатоманітності.

До відзначення цього свята також долучилися учні 6-Б класу у супроводі учителів української мови Шинкевич В.І. та Довгань О.В. З метою формування у дітей здатності до мовної самоідентифікації, удосконалення мовленнєвих здібностей  було проведено мовну вікторину «Мовна палітра».Цікавими і змістовними були інтелектуально - розважальні ігри. Здобувачі освіти твердо усвідомили, що мову потрібно шанувати і вдосконалювати.

  Винахідливість, допитливість, креативність стали в нагоді шестикласникам під час проведення заходу.Робота сприяла розвитку дослідницьких навичок учнів та розширенню їхнього кругозору.

  Отже, проведення Міжнародного дня рідної мови не тільки поглибило знання учнів з української мови, а й стало джерелом позитивних емоцій, мобілізувало творчі зусилля, підвищило мотивацію вивчення рідної мови та культури власної країни.






Немає коментарів:

Дописати коментар